Hard2Beat napisał(a):Bringing eye candy & sparkle to the show is the first lady of HARD2BEAT – September. Armed with her dance gem ‘Cry For You’, forthcoming smash ‘Can’t Get Over’ and glittering new tunes from her UK debut album set for release in June 09, September will bring sizzle & sassiness to the biggest party of the year.
Tekst dotyczy serii koncertów "Dance Nation Live", ale zostały w nim zamieszczone informacje o albumie - zostanie wydany 9. czerwca, oraz znajdzie się na nim nowy materiał.
Więc teraz można spekulować

Ja to widzę tak: Petra wyda album z nowym materiałem w Anglii (ewentualnie ze starych utworów można dodać Cry For You i Can't Get Over z UK). Can't Get Over UK i później jakiś nowy singiel i album powinien zostać wydany przez Universal Music w Niemczech, Austrii i Szwajcarii ( bo sprzedaż "Gold" praktycznie jest zerowa). Universal Music mógłby zająć się Petrą również w Australii i Nowej Zelandii, ponieważ jej wytwórnia z tych terenów (Central Station Records) została zamknięta. To samo w wytwórni Robbins Entertaiment (USA, Kanada) - tam może już lepiej bez CGO, bo była tam wersja z DS. Czyli nowy singiel i album z nowym materiałem. No i oczywiście Europa zachodnia - Dania, Szwecja Polska itd... Również ten sam nowy singiel - i nowy album też by się nam przydał
A i jeszcze kraje, które jakby zostały pominięte - Włochy, Hiszpania, Japonia... Tam też mógłby trafić świeży materiał bez powracania do starej twórczości September. I w końcu nastałaby sytuacja, gdzie w każdym kraju mamy ten sam album
I wydaje mi się, że już niedługo dowiemy się jak to się wszystko potoczy 

eh ja chem juz czerwiec
Ale ja mam nadzieje , ze to bedzie album miedzynarodowy a nie tylko dla UK