Pierwsze wzmianki

Wszystkie wątki, które są już nieaktualne.

Pierwsze wzmianki

Postprzez Tom S. N sty 18, 2009 7:48 pm

Jak na razie informacji o tym albumie mamy mało - zaledwie krótka informacja ze strony Hard2Beat Records:
Hard2Beat napisał(a):Bringing eye candy & sparkle to the show is the first lady of HARD2BEAT – September. Armed with her dance gem ‘Cry For You’, forthcoming smash ‘Can’t Get Over’ and glittering new tunes from her UK debut album set for release in June 09, September will bring sizzle & sassiness to the biggest party of the year.

Tekst dotyczy serii koncertów "Dance Nation Live", ale zostały w nim zamieszczone informacje o albumie - zostanie wydany 9. czerwca, oraz znajdzie się na nim nowy materiał.

Więc teraz można spekulować :D
Ja to widzę tak: Petra wyda album z nowym materiałem w Anglii (ewentualnie ze starych utworów można dodać Cry For You i Can't Get Over z UK). Can't Get Over UK i później jakiś nowy singiel i album powinien zostać wydany przez Universal Music w Niemczech, Austrii i Szwajcarii ( bo sprzedaż "Gold" praktycznie jest zerowa). Universal Music mógłby zająć się Petrą również w Australii i Nowej Zelandii, ponieważ jej wytwórnia z tych terenów (Central Station Records) została zamknięta. To samo w wytwórni Robbins Entertaiment (USA, Kanada) - tam może już lepiej bez CGO, bo była tam wersja z DS. Czyli nowy singiel i album z nowym materiałem. No i oczywiście Europa zachodnia - Dania, Szwecja Polska itd... Również ten sam nowy singiel - i nowy album też by się nam przydał :D A i jeszcze kraje, które jakby zostały pominięte - Włochy, Hiszpania, Japonia... Tam też mógłby trafić świeży materiał bez powracania do starej twórczości September. I w końcu nastałaby sytuacja, gdzie w każdym kraju mamy ten sam album :) I wydaje mi się, że już niedługo dowiemy się jak to się wszystko potoczy :wink:
Obrazek
Tom S.
Moderator
Moderator

Pochwały: 7
Gadu-Gadu: 0

Re: Debiutancki album w Anglii

Postprzez Majszel N sty 18, 2009 8:09 pm

1. Wydjae mi sie ze "June 09" to czerwiec 2009 a nie 9-wiaty czerwca :ninja:

No to tak , CFY i CGO napewno znajda sie na tym albumie , moze jako bonusy nie wiem , ale reszta to zupelnie nowy material i tak jak napisal Tom , ustabilizowanie wydawania singli w roznych krajach - wszedzie ten sam album i singiel :mg: eh ja chem juz czerwiec :w00t: Ale ja mam nadzieje , ze to bedzie album miedzynarodowy a nie tylko dla UK :shock:
http://pink-music.pl Polska strona o P!nk.
Obrazek
Berlin 7-10 czerwca 2010
It's Not Over Till The FAT MAMA Sings
Majszel
Grafik
Grafik

Pochwały: 3

Postprzez Tom S. N sty 18, 2009 8:31 pm

WildGrinMajszel napisał(a):1. Wydjae mi sie ze "June 09" to czerwiec 2009 a nie 9-wiaty czerwca :ninja:

Fakt ^^ Myślałem, że to jest zapis amerykański (czyli miesiąc, później dzień - czy jakoś tak) :D

W każdym razie na wakacje zapewne będziemy mieli nowe kawałki od September :) //Brzmi to trochę nieprawdopodobnie, ale jednak wszystko wskazuje na to, że tak będzie :wink: //
Obrazek
Tom S.
Moderator
Moderator

Postprzez Sunny Boy N sty 18, 2009 9:15 pm

To genialna informacja! Te słowa w dobitny sposób ukazują to co ja sądzę na temat wydania w Czerwcu 2009 roku debiutanckiego albumu Petry w Wielkiej Brytanii.Dlatego tak uważam ponieważ Petra wkroczyła na rynek brytyjski prawie rok temu i czas najwyższy aby po sukcesach jakie zanotowało Cry For You i w najbliższym czasie spróbuje powtórzyć Can't Get Over(UK Version) gdy zostanie oficjalnie wydane jako singiel na Wyspach aby umocnić swoją pozycję na tym jakże atrakcyjnym dla każdego artysty rynku muzycznym.Dodatkowym powodem do sporego zadowolenia jest informacja że tym razem to rzeczywiście będzie album który będzie zawierał nowe utwory Petry a nie kolejny rodzaj składanki In Orbit+Dancing Shoes.Nadarza się niepowtarzalna okazja dla Petry aby nareszcie uporządkować sprawy związane z wydawaniem albumów i poszczególnych singli równocześnie a nie w przeciągu kilku lat.Jedno mnie tylko zastanawia:Czy debiutancki album Petry w Anglii będzie zarazem 4 albumem studyjnym po trzech poprzednich czyli:September.In Orbit i Dancing Shoes? Mam nadzieję że tak się stanie i że również w Polsce doczekamy się wydania albumu ze świeżą twórczością Petry.Oby tylko ten album nie został wydany tylko w Anglii.Najbliższe miesiące zapowiadają się niezwykle interesujące dla nas wszystkich!!!
Obrazek
Petra jest Boska,Jej piosnka radosna,Me serce wciąż bije,Gdy słucham to wiem że żyję
Sunny Boy
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Gadu-Gadu: 12028249

Postprzez Kamil Pn sty 19, 2009 3:11 pm

Postaramy się dowiedzieć coś więcej na ten temat, ale na razie myślę, że to całkiem ciekawa informacja i może przynieść coś nowego w postaci nowych utworów September. Boję się tylko, ze może to być kolejna kompilacja zawierająca brytyjskie wersje CFY i CGO...
Kamil
Administrator
Administrator

Pochwały: 3

Postprzez Sunny Boy Wt sty 20, 2009 4:14 pm

Sądzę Kamil że tym razem debiutancki album Petry w Wielkiej Brytanii to rzeczywiście będzie coś nowego czyli zawierającego piosenki o których nigdy wcześniej nie słyszeliśmy.Skoro Tom znalazł taką informację na stronie Hard2Beat Records która jest wytwórnią Petry w Wielkiej Brytanii to raczej bardziej pewnego żródła pochodzenia tej informacji nie znajdziemy oczywiście nie licząc samej Petry.W końcu wytwórnia Hard2Beat najlepiej wie jakie są plany odnośnie kariery Petry na Wyspach Brytyjskich na najbliższe miesiące.Z drugiej strony stwierdzenie "glittering new tunes" może dla wytwórni Hard2Beat oznaczać utwory jakie my wszyscy doskonale znamy a które dla nich są nowe.Spoglądając jednak na to że jest to znacząca wytwórnia raczej możemy spodziewać się w Czerwcu 2009 roku nowego 4 studyjnego albumu Petry w Jej karierze wokalnej i oby został on wydany na szeroką skalę w tym u nas w Polsce.Z biegiem tygodni zapewne nasze wątpliwości zostaną rozwiane!!!
Obrazek
Petra jest Boska,Jej piosnka radosna,Me serce wciąż bije,Gdy słucham to wiem że żyję
Sunny Boy
Super Przyjaciel
Super Przyjaciel

Gadu-Gadu: 12028249

Re: Pierwsze wzmianki

Postprzez Peter Pt mar 05, 2010 2:17 pm

Ciekawe czy wejdzie na niego "Leave it all behind"? Życzyłbym sobie by był w takich klimatach. A czy wiadomo kto będzie producentem?
Peter

Re: Pierwsze wzmianki

Postprzez Tom S. Pt mar 05, 2010 9:48 pm

Ten temat był poświęcony albumowi CFY - The Album; info o nowym albumie studyjnym znajdziesz w tym temacie:
viewtopic.php?f=6&t=1035

Na razie wiadomo tylko o Jonasie Von Der Burgu, bo Petra zrobiła sobie z nim zdjęcie w studiu nagraniowym i nie wiadomo jeszcze, czy Petra będzie współpracowała z innymi producentami.
Obrazek
Tom S.
Moderator
Moderator

Powrót do Archiwum